Ministrja austriake dridhe gjithe boten me lajmin e madh qe dha / Koha eshte qe Kosoves ti liberalizohen vizat…

Mini strja për Evropën dhe Kushte.tutën në kancelarinë austriake Karoline Edtstadler ka thënë se është koha që për fundimisht të liberalizohen vizat për Kosovën pasi 95 krit.eret e kërkuara nga BEja janë plotësuar Edstadler ka zhvilluar një takim me krye diplomaten kosovare Donika Gërvalla ku ndër të tjera kanë fol.ur edhe për dialogun Kosovë-Serbi.

Një bashkë bisedim i mirë me zëvendës kryeminis.tren e Kosovës Donika Gërvalla dialogu Prishtinë-Beograd është kyç jo vetëm për stabi litetin e rajonit por edhe për perspektivën evrop.iane të Ballkanit Perëndimor. Shpresoj për për parim të shpejtë në çështjet me rëndësi prakt.ike për qytetarët në të dy shtetet në mënyrë që të ndërtohet besimi reciprok ka thënë ajo.

Tutje mini strja austriake është shprehur se ka ardhur koha që për.fundimisht Kosovës ti hiqet regjimi i vizave Kosova është vendi i fun dit në Ballkan të cilës i kër.kohen vizat Kosova ka për mbushur 95 kriteret për liberalizim të vizave dhe Parlamenti Evropian vazhdi.misht është deklaruar në favor të liberalizimit të vizave. Është koha për fundimtare që të realizo.het liberalizimi i vizave për Kosovën ka thënë ajo.