E mbani mend vogëlushin i cili nxirrte kobalt për Iphonet tuaj nga minierat? Ja çfarë ka ndodhur me të (Video)

Në një storie televizive të Sky News e cila u transmetua para disa muajve fliste për gjendjen e rënë të fëmijë në Afrikën veriore të cilët detyrohen të punojnë në miniera për të nxjerrë materialin Kobalt i cili përdoret i cili përdoret tek Iphonet, raporton Sky News.

Në këtë intervistë ai fliste se si punojnë nën kërcënimin e rrahjeve me kamxhik për të punuar mbi 10 orë në ditë pa u ndalur dhe të keq ushqyer.

Pas kësaj storie televizive autoritetet vendore e kishin ndaluar që fëmijët të punonin në miniera.

Tetë vjeçari është marrë nën kujdes të prindit të tij dhe tani ai është duke vijuar mësimin në shkollën e fshatit.