Ikën e zemëruar nga shtëpia dhe lë burrin me 2 fëmijët, 2 ditë më vonë ajo merr një letër që do t’i ndryshojë jetën

Një baba i ri vjen në shtëpi pas një dite të lodhshme në punë, dëshira e tij e vetme ishte të kalonte darkën në paqe dhe të mos duhej të përfshihej në menaxhimin e fëmijëve, tekat e tyre apo punët e tjera shtëpiake.

Por atë mbrëmje, edhe gruaja e tij ishte e rraskapitur dhe nuk mund ta toleronte qëndrimin e tij, prandaj vendosi ta linte vetëm në shtëpi me fëmijët. E gjithë bota e këtij burri u shemb nën këmbët e tij, këtu është se si veproi ky baba:

“Gruaja ime e dashur, Pak ditë më parë patëm një diskutim shumë të dhunshëm. U ktheva në shtëpi nga puna, isha shumë i lodhur, shikoja orën time dhe ishte vetëm ora 20:00, vetëm dëshiroja të ulesha në divan dhe të shikoja ndeshjen e futbollit.

Të vështrova dhe vura re se edhe ti ishte shumë e lodhur. Fëmijët po zihehsin dhe i vogli nuk ndalonte së qari, ndërkohë që përpiqeshit ta vinit në gjumë. Po unë?

E vetmja gjë që unë bëra ishte të rrisja volumin e zërit të televizorit! ‘Nuk bën dëm nëse më ndihmon pak me fëmijët!”, më the teksa ulje volumin e televizorit.

Unë u përgjigja me zemërim: ‘Unë kam qenë në punë deri tani, për të të mundësuar të qëndrosh në shtëpi duke luajtur me fëmijët!’ “.

“Lufta zgjati shumë, bërtite sepse ishe e lodhur dhe e zemëruar dhe unë përsërita vetëm gjëra shumë të këqija.

Bërtite se nuk mund të duroje më, ike nga shtëpia e zemëruar, ende në lot, përplase derën dhe më le vetëm me fëmijët.

Bëra gati darkën dhe i vura në shtrat. Ne shkuam për të fjetur. Isha i shqetësuar, sepse nuk ishe kthyer ende. Të nesërmen i mora leje shefin tim që të isha në gjendje të kujdesesha për fëmijët tanë. Tani dua të të falënderoj …

Unë tani i kuptoj lotët e tu, kam kuptuar çfarë do të thotë të vraposh rreth shtëpisë gjatë gjithë ditës, e kuptova se çfarë do të thotë të jesh e mbyllur gjatë gjithë ditës dhe të mos jesh në gjendje të bisedosh me njëri mbi 10 vjeç.

Dhe përsëri, e kuptoj se çfarë do të thotë të ndihesh i lodhur fizikisht dhe mendërisht, i rraskapitur. Kam jetuar dy ditë e dy netë në këpucët tuaja dhe mund t’ju them se e kuptova, unë e kuptoj vetëm tani lodhjen tënde”.

“Unë e kuptoj se të jesh një nënë është një sakrificë e vazhdueshme, unë e kuptoj zhgënjimin për të vënë mënjanë karrierën dhe autonominë financiare për t’u kujdesur për fëmijët tanë, tani ti nuk varesh më shumë nga vetja, por nga unë.

Unë e kuptoj se të qenit një nënë është detyra më e rëndësishme e shoqërisë sonë, është një rol që askush nuk e çmon, nuk e njeh ose vlerëson. Po të shkruaj për të të thënë se më mungon dhe nuk do të kalojë asnjë ditë pa të thënë se je trime, ti je duke bërë një punë fantastike, unë të admiroj dhe të dua!!”.

Ky post u nda nga burri në Facebook dhe vetëm për pak ditë ai mori pothuajse 120 mijë aksione! Është dhurata jonë për nënat që përditë kujdesen për fëmijët e tyre dhe bëjnë gjithçka për ta.