Hajde hajde: Mbjellja e peshkut ne toke, ideja qe nuk keni degjuar me pare

Rritja e patateve me sardele … ideja është e çuditshme, megjithëse është shumë e vjetër.

Përdorimi i sardeleve si një pleh organik natyror jep rezultate të pabesueshme kur peshku zbërthehet në tokë. I jep asaj një substancë organike shumë të fortë që ndihmon në përshpejtimin e mbirjes dhe rritjen e madhe të prodhimit.

Patatet e rritura si kjo konsiderohen më të shtrenjtat në botë sepse përmbajnë nivele të larta të fosforit dhe acidit folik dhe Norvegjia është lider global në këtë fushë. Një nga dobësitë e kësaj metode është se është e shtrenjtë për zonat me pak peshk.