Dhjetë Pulat më të Bukura në Botë (VIDEO)

Pula është një lloj zogu i zbutur, një nënlloj i shpendëve të xhunglës së kuqe. Zbutësimi i pulës daton të paktën në vitin 2000 para K. dhe prejardhja e tyre mund të gjurmohet në katër specie zogjsh të egër xhungle nga Azia Juglindore. Sidoqoftë, zogjtë e xhunglës së Kuqe janë speciet e egra më të zakonshme që gjenden sot në botë dhe konsiderohet paraardhësi kryesor i pulës shtëpiake.

Pas shekujsh përzgjedhjeje dhe shumimi për ekstreme të shumta, pulat tani ekzistojnë në shumë ngjyra, madhësi dhe forma. Për atë arsye, shikoni këtë video pasi ne po numërojmë 10 nga pulat më të bukura në botë.