Zbuloni arsyen se përse nuk duhet të bëni dush gjatë një stuhie

Bubullima, vetëtima dhe rrufeja mund të vrasë në mënyra që nuk do ta prisnit. Kjo përfshin rastet kur jeni në dush, vaskë apo edhe duke larë enët.

Meqenëse rrufeja mund të udhëtojë përmes hidraulikës, “është më mirë të shmangni të gjithë ujin gjatë një stuhie. Mos bëni dush, mos lani, lani enët ose lani duart”, shkruan CNN.

“Rreziku i rrufesë që kalon nëpër hidraulik mund të jetë më i vogël me tuba plastikë sesa me tuba metalikë. Sidoqoftë, është më mirë të shmangni çdo kontakt me hidraulikun dhe ujin e rrjedhshëm gjatë një stuhie rrufeje për të zvogëluar rrezikun për t’u goditur’.

Po ashtu duhet të qëndroni larg ballkoneve, mos iu afroni dritareve dhe dyerve dhe mos u shtrini në dysheme betoni ose mbështetuni pas mureve prej betoni.

Rrufeja mund të vrasë në shumë mënyra. Një goditje e drejtpërdrejtë është më shpesh fatale, por lëndime të tilla si trauma e hapur, djegie, si dhe lëndime të trurit, muskujve dhe syve mund të ndodhin nga prekja e një makine ose objekti metalik të goditur nga rrufeja.

Rryma gjithashtu mund të kalojë nëpër tokë, të kërcejë nga një person ose objekt, apo edhe të rrjedhë nga objektet pranë tokës.

Mund të llogarisni distancën midis jush dhe rrufesë, por bëjeni nga një vend i sigurt që të mos goditeni, këshilloi shërbimi i motit.

Shmangni çdo gjë që do të rrisë rrezikun për t’u goditur nga rrufeja, si p.sh. të qenit pranë ose nën pemë të larta.

Nëse nuk ka strehë të sigurta në horizont, përkuluni, vendosni këmbët së bashku, uluni poshtë, vendosni kokën dhe mbuloni veshët. Por mbani mend, kjo është zgjidhja e fundit. Kërkoni strehë të sigurt fillimisht.