Eksperti amerikan: Vuçiç kërkon të krijojë Serbinë e Madhe, e turpshme që Rama mbron politikën e tij pro-ruse

Profesori dhe eksperti i politikës së jashtme, Edward Joseph deklaron se Aleksandar Vuçiç kërkon të krijojë Serbinë e Madhe, ndërsa kritikon qëndrimet e kryeministrit shqiptar Edi Rama ndaj presidentit serb.

Në një intervistë për TV21 në Maqedoninë e Veriut, Joseph paralajmëron Shkupin se Rama dhe Vuçiç po destabilizojnë Ballkanin dhe një gjë e tillë nuk ëshë e mirë për ta.

Nismën Open Balkan, Edward Joseph e quan si instrument për t’i dhënë Serbisë ndikim më të madh politik në Ballkanin Perëndimor.

Gjithashtu, eksperti amerikan akuzon Edi Ramën se mbron hapur Vuçiçin dhe politikën e tij pro-ruse, duke e quajtur një turp qëndrimin e kryeministrit shqiptar.

Joseph e quan Ramën të rrezikshëm edhe sa i takon Kosovës, duke paralajmëruar gjithashtu rrezikun për destabilitet.

Edward Joseph: Nuk po them të keni marrëdhënie të këqija me Tiranën dhe me Beogradin. Por trekëndëshi Tiranë-Beograd-Shkup sjell probleme, sepse lidhja mes Tiranës dhe Beogradin është e pashëndetshme, sepse Rama i thotë BE-së dhe SHBA-së që të ndalojë presionin drejt Beogradit, për të vendosur sanksione drejt Rusisë. Ky është një turp dhe ai po mbron hapur Vuçiç për politikën e tij pro-ruse. Aleksandar Vuçiç kërkon të krijojë Serbinë e Madhe. Dhe Edi Rama kërkon të krijojë Shqipërinë e Madhe dhe kjo është një problem për ju (maqedonasit).