Vuçiq vjen me deklaratë të ”fortë” për Shqiptarët / Ja kushti qe po i kërkohet Kosovës nga Serbia

Presidenti i Serbisë, Aleksandar Vuçiq tha se Kosova dhe Serbia duhet t’i përmbushin zotimet nga Marrëveshja e Brukselit.

Ai theksoi se “jo të gjithë mund të marrin gjithçka”, ndërsa shtoi se “shqiptarët duhet të bien dakord për një kompromis të caktuar”.

“Ju nuk dëgjoni ndonjë shantazh nga Beogradi. Ne nuk k ërcënojmë me dëmshpërblim l ufte dhe p rocese gjyq.ësore, por ne i dëgjojmë këto çdo ditë nga Prishtina dhe nuk ka asnjë reagim nga SHBA-ja dhe BE-ja”, tha Vuçiq.

Duke folur për “mini-Schengen”, Vuçiq tha se i është mirënjohës administratës amerikane për mbështetjen e idesë më shumë sesa vendeve evropiane.

Paraprakisht, Vuçiq në një video-lidhje me përfaqësuesit e Këshillit Atlantik foli për takimin me presidentin e SHBA-së, Joe Biden, duke paralajmëruar se Serbinë e pret një sitatë e v ështirë politike.