Në një intervistë, jini gjithmonë të sinqertë, edhe nëse ju kanë pushuar nga puna

Në një intervistë, jini gjithmonë të sinqertë, edhe nëse ju kanë pushuar nga puna

Fakti që jeni pushuar nga puna, nuk do të thotë se ju jeni një person i keq apo se nuk do të shkëlqeni në një rol të ri dhe kompani tjetër.

Po si të përgjigjeni kur një punëdhënës i mundshëm ju pyet pse u larguat nga puna e mëparshme?

Këshilla e parë: Mos gënjeni. Ka gjasa që punëdhënësi do ta zbulojë të vërtetën dhe nëse ndodh kështu, gënjeshtra do t’jua dëmtonte imazhin edhe më shumë.

Këshilla e dytë: Shpjegoni me pak fjalë çfarë ndodhi.

Këshilla e tretë: Mos u mundoni të justifikoheni, por mos hezitoni të nxirrni në pah vlerën tuaj.

Këshilla e katërt: Ajo që ndodhi me ka vlejtur si mësim.