Djathi zviceran dikur më i kërkuari, sot kritikohet për erë të keqe që po pushton botën

“Stanser Fladä” ka një erë të fortë dhe, të paktën për disa, mund të mos duket shumë e lezetshme: kur prisni koren, masa e djathit del jashtë viskozisht dhe shpërnan një erë aspak të mirë.
“Era e saj është e fortë në aspektin negativ. Ata që preferojnë të hanë vetëm djathë të butë nuk do ta vlerësojnë atë pozitivisht”, tha shpikësi i Stanser Fladä, Sepp Barmettler.

Megjithatë, ky djathë i qumështit të papërpunuar nga qyteti Stans, në kantonin Nidwalden, ka adhurues në të gjithë botën, përfshirë në Japoni, Australi dhe SHBA, ku një rrotë 350 gramë shitet për 40 dollarë.
Dhe vlerësohet edhe në nivel lokal. Në tregun Alpin në Stans, prodhuesit e djathit në rajon i dhanë kohë Barmettler të jetë një “model përmisues për prodhuesit e rinj të djathit në të gjithë vendin”.