Cilat ushqime nuk duhet të qëndrojnë së bashku dhe pse, por cilat nuk duhen mbajtur në qese

Është zakon i shumicës prej nesh që të gjitha frutat që blejmë t’i mbajmë së bashku, në të njëjtën enë, e njëjta gjë vlen edhe për perimet

Megjithatë, ne po bëjmë një gabim të madh.

Shumë shpesh i mbajmë në enë me këtë frutë, dhe kjo në të vërtetë është frutë klimaterike, kjo do të thotë që ajo frutë e cila fillon pjekjen edhe pas vjeljes, frymon intensivisht, transmeton Telegrafi.

Sapo merr frymë intensivisht, lëshon gaz, një hormon bimor që sinjalizon pjekjen e frutave përreth, gjë që përshpejton prishjen e frutave të tjera.

Për të njëjtën arsye nuk duhet t’i mbajmë domatet dhe kastravecët së bashku.