Shkencëtarët amerikanë na çudisin, mos hani luleshtrydhe, Ja cfar mund te ndodh..

Administrata e Ushqimit dhe Barnave (FDA) në SHBA po heton dy marka luleshtrydhesh organike të shitura në shumë dyqane ushqimore, për një lidhje të mundshme me një perhapje të heрatitit A.

Perhapja në shumë shtete ka qenë i lidhur potencialisht me luleshtrydhet organike të quajtura FreshKampo dhe HEB, tha FDA. Përhapja po hetohet gjithashtu nga Qendrat për Kontrollin dhe Parandalimin e ѕëmundjeve, Agjencinë e Shëndetit Publik të Kanadasë dhe Agjencinë Kanadeze të Inspektimit të Ushqimit.

Luleshtrydhet e freskëta organike të markës FreshKampo dhe HEB u shitën në disa shitës me pakicë në mbarë vendin. Luleshtrydhet e prekura janë blerë nga data 5 mars deri më 25 prill. Megjithatë, konsumatorët që i blenë ato dhe i ngrinë për t’i konsumuar më vonë, këshillohen që t’i asgjësojnë menjëherë.

“Nëse nuk jeni të sigurt se çfarë marke keni blerë, kur i keni blerë ose nga ku i keni blerë luleshtrydhet përpara se t’i ngrini ato, duhet t’i hidhni”, tha FDA.

Heрatiti A është një infe ksion i mëlçisë i parandalueshëm nga va ksina, sipas CDC. Është ѕëmundje ngjitëse dhe simptomat e saj – si lodhja, vjellja, dhimbjet e stomakut dhe verdhëza – mund të zgjasin deri në dy muaj. Në raste të rralla, FDA tha se mund të sjellë mosfunksionim të mëlçisë dhe v dekje.

FDA tha se 17 raste të heрatitit A janë raportuar si pjesë e shрërthimit, 12 prej të cilave ishin shtrime në spital. Ka 15 raste në Kaliforni, 1 në Minesota dhe 2 në Dakotën e Veriut. Datat e fillimit të ѕAdministrata e Ushqimit dhe Barnave (FDA) në SHBA po heton dy marka luleshtrydhesh organike të shitura në shumë dyqane ushqimore, për një lidhje të mundshme me një perhapje të hepatitit A.

Perhapja në shumë shtete ka qenë i lidhur potencialisht me luleshtrydhet organike të quajtura FreshKampo dhe HEB, tha FDA. Përhapja po hetohet gjithashtu nga Qendrat për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve, Agjencinë e Shëndetit Publik të Kanadasë dhe Agjencinë Kanadeze të Inspektimit të Ushqimit.

Luleshtrydhet e freskëta organike të markës FreshKampo dhe HEB u shitën në disa shitës me pakicë në mbarë vendin. Luleshtrydhet e prekura janë blerë nga data 5 mars deri më 25 prill. Megjithatë, konsumatorët që i blenë ato dhe i ngrinë për t’i konsumuar më vonë, këshillohen që t’i asgjësojnë menjëherë.

“Nëse nuk jeni të sigurt se çfarë marke keni blerë, kur i keni blerë ose nga ku i keni blerë luleshtrydhet përpara se t’i ngrini ato, duhet t’i hidhni”, tha FDA.

Hepatiti A është një infe ksion i mëlçisë i parandalueshëm nga va ksina, sipas CDC. Është sëmundje ngjitëse dhe simptomat e saj – si lodhja, vjellja, dhimbjet e stomakut dhe verdhëza – mund të zgjasin deri në dy muaj. Në raste të rralla, FDA tha se mund të sjellë mosfunksionim të mëlçisë dhe v dekje.

FDA tha se 17 raste të hepatitit A janë raportuar si pjesë e shpërthimit, 12 prej të cilave ishin shtrime në spital. Ka 15 raste në Kaliforni, 1 në Minesota dhe 2 në Dakotën e Veriut. Datat e fillimit të sëmundjes variojnë nga 28 mars deri më 30 prill.

ëmundjes variojnë nga 28 mars deri më 30 prill.