KrimineI të Iindur/ Prifti rus rreh me kryq kryepriftin ukrainas në Vinnytsia

Në Vinnytsia, një prift i Patriarkanës së Moskës rr ahu me një kryq kryepriftin e Kishës Ortodokse të Ukrainës.

Incidenti ndodhi gjatë lamtumirës së ushtarit të vrarë Oleksandr Zinivy, një vendas nga fshati Yalanets.

Lajmi u bë i ditur nga agjencitë vendase, duke cituar aktivistin lokal Serhii Timkov, i cili ishte dëshmitar i konfliktit.

Arsyeja e përleshjes ishte kritika e kryepriftit Mykhailo Vasylyuk ndaj “priftërinjve të Moskës” që mbështesin luftën në Ukrainë dhe KRlMET e regjimit të Kremlin-it.