Nuk i ndalin as çmimet, mbi 20 mijë kosovarë për pushime në Shqipëri vetëm brenda dy javësh

Në Pikën Kufitare të Morinës në 15-ditëshin e parë të korrikut është shënuar fluks i pushuesve nga Kosova, që edhe këtë sezon po zgjedhin bregdetin shqiptar për të kaluar pushimet.

Edhe këtë të premte në orët e para të mëngjesit sipas burimeve kufitare kanë hyrë në territorin tonë mbi 20 mijë qytetarë të Kosovës ndërkohe që ky fluks do të jetë edhe më i madh pasdite dhe në fundjavë. Shumë nga pushuesit e Kosovës thonë se këtë sezon çmimet e larta po ndikojnë edhe në kohën e qëndrimit të tyre në bregdet.

Në Morinë në ditët e zakonshme të javës veprohet me procedurë të përshpejtuar për të shmangur krijimin e radhëve të gjata dhe janë në punë shtatë sportele ndërkohe që në fundjavë do të jenë pa kontrolle në kufi.

Këtë sezon ndryshe nga vitet e tjera në asnjë moment nuk janë shënuar radhë dhe pritje ne kufirin Shqipëri-Kosovë.