Serbia në “dy gjunjë”, Albin Kurti do t’a bëjë “Shqipërinë e Madhe”

Drejtori i së ashtuquajturës zyrës për Kosovë në Serbi, Petar Petković, vlerësoi se pjesëmarrja e Kryeministrit të Kosovës, Albin Kurti, në zgjedhjet parlamentare në Shqipëri është “një hap më tej në realizimin e idesë së tij për Shqipërinë e Madhe”.

Petkoviç shtoi se pjesëmarrja e Kurtit në zgjedhjet në Shqipëri dhe mesazhet që ai dërgoi nga atje ishin vetëm “një hap më tej në realizimin e idesë së tij për Shqipërinë e Madhe”.

“Kushdo që ka pasur dilema deri më tani lidhur me planet e Albin Kurtit për të formuar një” Shqipëri të Madhe “mund të shohë sot që Kurti po tregon para gjithë publikut ndërkombëtar se qëllimi i tij i parë, i vetëm dhe themelor është të formojë këtë krijim të rr.eziks.hëm që mi.non drejtpërdrejt pa.qja dhe stab.il.iteti në Ballkanin Perëndimor, “tha Petkoviç në një njoftim për shtyp.

“Kjo është arsyeja pse fjalët dhe gjestet e sotme të Kurtit duhet të al.armo.jnë të gjithë publikun ndërkombëtar, i cili duhet të qëndrojë në rrugën e ideve të tilla njëherë e përgjithmonë,” vuri në dukje Petković.

Sipas tij. Do të ishte mirë nëse, në vend që të ëndërronte një ‘Shqipëri të Madhe’, Kurti të tregonte një zell të tillë kur bëhet fjalë për dialogun dhe formimin e Bashkimit të Komunave Serbe, “në vend që të vazhdonte të sh.ke.lte Marrëveshjen e Brukselit për më shumë se 3,000 ditë tani”.

“Ndërsa është e diskutueshme për Prishtinën që zyra për Kosovën ndau çelësat e apartamenteve që ndërtoi dje për njerëzit e saj, padyshim nuk është e diskutueshme për Prishtinën që Kurti po i hap rrugën” Shqipërisë së Madhe” nga veprimi sk.an.da.loz duke votuar në zgjedhjet në Shqipëri “, përfundoi Petkoviç.