Petrit Selimi publikon disa shifra: Rusia e para në botë për inflacion, Kosova e dyta

Ish-ministri i Jashtëm, Petrit Selimi ka publikuar disa statistika, origjinën e të cilave nuk e ka bërë të ditur, ku thotë se inflacioni në Kosovë është më i larti në botë, pas Rusisë e cila është në një luftë me Ukrainën.
Sipas Selimit, Rusia prin për nga lartësia e inflacionit me 15.9%, ndërkohë që Kosova renditet e dyta me 14.1%, dhe më pas Brazili me 11.8%, Spanja me 10.2% dhe Britania e Madhe me 9.1%.

“Inflacioni në Kosovë krahasuar me ekonomitë globale. Vetëm Rusia që është në luftë, qëndron më keq se ne”, ka shkruar ai, duke publikuar edhe listën e shteteve sipas lartësisë së inflacionit.

INFLATION IN #KOSOVO COMPARED TO GLOBAL ECONOMIES. ONLY RUSSIA IN WAR IS WORSE THAN US. 😲

RUSSIA – 15.9%
KOSOVO – 14.1
BRAZIL – 11.8

SPAIN – 10.2
UK – 9.1
NETHER – 8.6

ITALY – 8.0
MEXICO – 8.0
CANADA – 7.7

GERMANY – 7.6
INDIA – 7.0
SOUTH KOREA – 6.0

FRANCE – 5.8
AUSTRALIA – 5.1

— PETRIT SELIMI (@PETRIT) JULY 13, 2022