Një pëllumb mëson se si të ushqehet duke parë një video në YouTube

Imitimi është një nga mënyrat kryesore të të mësuarit si te njerëzit ashtu edhe te kafshët.

Kafshët mësojnë, për shembull, si të gjuajnë ose si të ushqehen duke parë prindërit e tyre. Por kur prindërit nuk janë afër, ndonjëherë vjen në ndihmë një video e kafshëve të tjera nga një celular.

Një video e titulluar “Ky pëllumb i shpëtuar mëson të hajë duke parë pëllumbat e tjerë të hanë” është publikuar së fundmi në Reddit. Ndërsa burri mban një celular në të cilin luhet një video e zogjve duke ngrënë, pëllumbi i shikon ata dhe imiton lëvizjet e tyre.

Në komente, një përdorues i Reddit pyeti veten se si diçka aq e rëndësishme sa të ushqyerit nuk është pjesë e një “instinkti të mbijetesës së pavarur nga demonstrimi”.

“Puna është që prindërit i ushqejnë me forcë zogjtë e vegjël kur sapo kanë lindur. Në fillim prindërit i ushqejnë, por nuk hanë kështu më vonë, kur bëhen të pavarur. Dikur ka qenë një video popullore në të cilën një zog hap gojën para një vemje. Zogu është ajo që ajo priste që vemja të hynte në gojën e saj dhe për këtë mendoj se ata mësojnë si të hanë dhe se kjo nuk vjen instinktivisht”, shpjegoi një përdorues tjetër. /Telegrafi/