Thirret protestë kundër qeverisë malazeze dhe Abazoviç – “Marrëveshja me Kishën Ortodokse Serbe është tradhti”

Partia Socialdemokrate e Malit të Zi ka bërë thirrje për protestë të hënën mbrëma kundër Marrëveshjes Themeltare mes Malit të Zi dhe Kishës Ortodokse Serbe, si dhe për rrëzimin e qeverisë, raportoi e përditshmja malazeze “Vijesti”.

Protesta është organizuar nga një grup qytetarësh në orën 20:00 para ndërtesës së Qeverisë në Podgoricë është plotësisht e justifikuar dhe për çështje kaq të rëndësishme, socialdemokratët gjithmonë do t’u përgjigjen thirrjeve të qytetarëve, tha Sekretari i Përgjithshëm i Socialdemokratëve, Millosh Çelanoviç.

“Kryeministri Dritan Abazoviç ka një qëllim të qartë – nënshkrimin e një kontrate të tillë me KOS-në, që do të thotë një tradhti klasike ndaj Malit të Zi dhe interesave jetike shtetërore”.

“Kjo mbështetet edhe nga qëndrimi i tij se, për sa i përket versionit të punës të kontratës, ai nuk do të ndryshonte asgjë. Prandaj u soll Abazoviç, për të poshtëruar Malin e Zi dhe për të përfunduar atë që paraardhësi i tij, Zdravko Krivokapiç nuk arriti ta arrijë”, deklaron ai.

Socialdemokratët, siç tha ai, “u bëjnë thirrje edhe një herë partive shtetformuese që edhe sot të hedhin një hap drejt parandalimit të kësaj tradhtie të turpshme ndaj atdheut tonë”.

“Është koha që ata të anulojnë mbështetjen e tyre për këtë qeveri të pabesë dhe të ndryshojnë shoqërinë sonte – në vend që të jenë me Abazoviçin brenda ndërtesës së qeverisë, ata duhet të jenë me qytetarët, patriotët e sinqertë, në një protestë para qeverisë”, tha Çelanoviç.