Skɑndaloze: Kastriot Myftaraj e shpall “tradhtar“ Hasan Prishtinën!

“Malukati Kastriot Myftaraj e shpall tradhtar, Hasan Prishtinën, i cili pasurinë përrallore të tij e humbi për ideale kombëtare, aq ishte i pasur sa që dhe grekët e merrnin me të mire për interesat e tyre, po ja që tipat e shqiptarëve të llojeve të Kastriot Myftarajve shkuan dhe e vranë në Greqi. Të kishte qenë e suksesshme Pavarasësia e Shqipërisë në Vlorë, nuk do ta kishin përgjysmuar fuqitë e mëdha pa festuar njevjetorin e pavarësise më,1913.

Nuk duhet filozofuar e patur shumë mendtë se ku është dashur të shpallet Pavarësia, në zemër e në qendër të shqiptarisë, Shkup, apo në skaj të vendit e detit, Vlorë.
Atë deshtën shqiptaret, atë e morën më 1912, deshën skajet bregdetare atë ua dha Evropa pas një viti më 1913. Nuk e deshtën Shkupin nuk ua dhanë Shkupin e Kosovës dhe Maqedpnisë, qartë e paster, si deshti Ismail Qemali ashtu vepruan fuqitë e mëdha më 1913.

Shtojcë:

Një mistik, sufist i madh, ka shkruar një libër “Fizionomia” ku sipas fizionomisë së fytyrave përshkruan saktë karakterin e njerëzve, për fat të keq ky libër shumë i dobishëm i karaktereve nuk është i përkthyer në shqip.

Mistiku i madh shpjegon se personat që sipas fizionomisë ju ngjajnë derrave kanë karakterin e kësaj kafshe që shkon përzihet e përlyhet çdo kundi, fatkeqesisht sipas fizionomisë së pamjes fizike këtë karakter e ka Kastriot Myftaraj”.@S.Mehazi