Do të quhet “Ilirida” dhe jo “Open Ballkan”, kjo që po tmerron Ramën dhe Vuçiqin

Pse nuk jemi per ‘Open Ballkan’!?

1. Ballkani te quhet Iliride;

2. Open Ballkan ka te njejtat ‘takeme’ si Open Society e Sorrosit;

3. Pa vllaun tjeter (Dardan) s’ka as ‘open’ e as ‘close’ as mini Ballkan;

4. Pa hequr Serbia nga Preambula e Kushtetutes se saj nenin qe Kosova eshte Serbi;

5. Pa pranuar Serbia nje falje te madhe publike per krimet ne Rozhaje 130 vjet me pare, ne Kolosian te Kukesit me 1913, ne Diber me 1920, ne Kosove me 1999, ku u kallen nen dhe mbi 11,000 shqiptare te Kosoves, ku mbi 20,000 gra e vajza -u perdhunuan, mbi 300,000 shtepi te rrenuara, 1300 te pakallur ku nuk i dihet varri;

6. Pa kerkuar falje ish ministri i propogandes te Miloshevicit, sot President, si ky me te cilin thurren intrigat (Vucic) per debimet ne mase te mbi 800,000 shqiptareve te Kosoves;

7. 8. 9.10….. shtojini vete

Iniciativa “Ballkani i Hapur” është vazhdimësi e “mini-Shengenit” ballkanik, që Kosova e ka kundërshtuar edhe më parë. Iniciativën për “Open Balkan” e përkrahin Shqipëria, Serbia dhe Maqedonia e Veriut.