A e dini pse pakot e patatinave janë gjithmonë gjysmë të zbrazura?

Ju ndoshta keni menduar një milion herë se shitësit ju tradhtojnë sa herë që blini një pako me patatina. Në pamje të parë, duket se brenda ka më shumë ajër sesa patatina. Megjithëse kjo është e vërtetë, nuk bëhet fjalë për asnjë lloj mashtrimi, por për një gjë jashtëzakonisht praktike.

Prodhuesit lënë qëllimisht hapësirë ​​për një arsye të mirë. Kjo mbron patatet e skuqura nga dëmtimet që mund të ndodhin gjatë transportit dhe lëvizjes nga një vend në tjetrin. “Ajri” në to është një mbrojtje e shkëlqyer në mënyrë që ushqimi të mos shkatërrohet.

Nga ana tjetër, qeset nuk përmbajnë ajër, por azot. Oksigjeni mund të bëjë që patatet të prishen, dhe lagështia në të mund t’i bëjë patatet të zbehta. Për të shmangur këtë, prodhuesit e mbushin paketimin me azot, i cili gjithashtu i mban patatet e skuqura të freskëta dhe krokante.