Inshallah Martona Me Nje Burr Qe Nuk I Ka Prinderit Gjall Se Nuk Mundem Te Jetoj Me Vjehrrit Dhe…!

Pershendetje! Jam nje 23 vjeqare jetoi ne Europ. Nuk po shkruji per ndonje pro blèm personal por per nje pro blèm qe po shka trron rapo rtet É prindve më djemt É tyre Edhe rap ortet e çifteve, andaj më nje fjal po shka trrohet lumturia familjare.

Dmth per nje pro blèm te pergjithshem.Qysh kur isha e vogel ky pro blèm m’ka shqe tsu. Kur ndegjoja biseda rreth ketyré pro blèmeve, jam mundu më kuptu realitetin. Nje dit isha ne nje dasem edhe ndegjoja femrat kur thonin: ‘Ajo u n da prej vje rrive’ , ‘Asaj ju ka nda Djali i hast retit’ , ‘inshalla martohna më nje burr qe nuk i ka prind gjall se nuk muji më jetu më vjerri ‘,

jetoi më vjerri veq nuk fl as më vjerren se shum e posh ter’ …… E Shum É Shum fjal tilla. Besomni kur i ka ne shpi mendja mbeti veq aty. Fillova nje dialog më nenen, i thash gjith diten É ndegjova vetem ket bised. Une gjithmon kam éndrru fmija e mij më u rrit ne prezencen e gjysherve, Knaqsia ma e madhe edhe e paharrushme per fmijen eshte momentet kur gjysherit i tregojn histori te vjetra, lujn më ta, shetitin më ta.

Qka më ba une nese më bjen nje vjeherr e posh ter. Do te vd es edhe nuk do ta ha rroi kurr pergjigjen e nenes. Më tha: vjeherr te ke qe ose te posh ter nuk ka, c’do nene qysh kur e lind djalin ajo de shiren e vetme e ka lumturin e djalit.

Por pr oblèmi eshte tjeter kund. Jan 3 lloji qif tesh: nr1 Nusja eshte budallic, ndersa Burri eshte i l ig ( bud allaku e mbosht te li gun, Edhe kshtu Nusja É bind djalin më u n da prej prindve Edhe Aty fillojn pro blèmet) Nr2 Nusja eshte bud allic ndersa Burri eshte Ta mon Burr( ne ket ra st burri eshte evl ad hallall, aî do të arr ijë ta bind nusen e vet se per asnje fêmer.

Ne botë nuk ja u kth en shpi nen prindve, edhe tani nusja ka dy zgji dhje nese e don me ze mer burrin ajo behet e men qur Edhe jetojn të lumtur) Nr3 Nusja eshte É men qur ndersa burrin Nuk mujna më dit ( sepse Nusja É menqur Nuk ja q et burrit ️te kq ijat, Ajo É don per qaji qe eshte, ja res pekon familjen, ja repekton prind, jetojn të lumtur gjith familja, kjo eshte fêmer hall all edhe kjo eshte Tamon fêmer shqiptare).

Andaj qi fte shqiptare Ku do qe jeni, millionat e botes më i pas ju pr ap mbetni shqiptar, ne c’do vend të botes qe shkoni ju prap se prap shqiptar jeni. Edhe ju femra keni prind, dashuria per prindin eshte e pakrahasushme e dini të gjitha. At nusen qe e endrruat per vllaun tuaj, at re n qe e endrruat per prind tuaj. Behuni ju Ajo Nusja. Ju Faleminderit per mirkuptim, por keto fjal ishin sepse Kam Shum dhe mbje Kur shoh qe Djali Kur martohet ndahet prej prindve.

Quna shqiptar ku do qe jeni, t’isha ne vendin tuaj Edhe Sikur t’ishte Ajo femra É fun dit per syt e mij, prindve nuk do t’ja kth eja shpinen. Prind jan te paze vende sushem. Ju pro pozoi qe ta merrni vetem si kshill jo si ofe ndim. Faleminderit Inshallah martona me nje burr qe nuk i ka prinderit gja ll se nuk mundem te jetoj me vjehrrit dhe…..