Paralajmerim vjen nga Presidenti i Kinës ndaj NATO-s! Të keni kujdes me zgjerim sepse do të…

Presidenti kinez Xi Jinping paralajmëroi NATO-n që të bëjë kujdes me zgjerimin e aleancës duke sjellë si shembull atë që po ndodh në Ukrainë.

Gjatë fjalimit të tij në virtual në prag të samitit të BRICS me liderët e Rusisë Indisë Brazilit dhe Afrikës së Jugut ai tha se kriza e Ukrainës është një thirrje zgjimi duke theksuar se rr eziqet e një zgjerimi të aleancave u shtarake dhe një kërkimi për sigurinë e dikujt në kurriz të të tjerëve mund të sjellë I uftëra të reja.

Kina, India dhe Afrika e Jugut abstenuan në një rezolutë të OKB-së që d ënon pushtimin rus të Ukrainës ndërsa Pekini dhe Nju Delhi kanë lidhje të f orta u shtarake dhe energjetike me Moskën. /newsmedia