Takimi i Albinit me ambasadorin gjerman po “dɾidhë” BaIIkanin me këtë qe u fol mes tyre!

Kurti dhe ambasadori gjerman flasin për samitin që bën bashkë BE-në dhe Ballkanin Perëndimor në Slloveni. Kryeministri i Kosovës Albin Kurti, e ka pritur në takim ambasadorin e Gjermanisë Jorn Rohde.Në këtë takim u bisedua për çështje të interesit dhe rëndësisë për të dy vendet, bashkëpunimin ekonomik bilateral dhe projektet e përbashkëta sidomos në fushën e zhvillimit ekonomik dhe punësimit.

Po ashtu shefi i qeverisë dhe diplomati gjerman diskutuan rreth samitit të ardhshëm në mes vendeve të Ballkanit Perëndimor dhe Bashkimit Evropian dhe pritjet e tyre nga ky samit që do të mbahet në tetor të këtij viti në Slloveni.“U bisedua për rëndësinë e bashkë punimit rajonal, me theks për Tregun e Përbashkët Rajonal.

Kryeministri Kurti tha se shpresojmë në arritjen e marrëveshjeve në kuadër të Tregut të Përbashkët Rajonal që trajtojnë në mënyrë të barabartë të gjitha shtetet pjesëmarrëse dhe që n xisin zhvillimin dhe demokrat,izimin e rajonit e prej të cilave qytetarët janë përfituesit final. Në takim u bisedua edhe për situatën e re me pj,ande mijnë pas përhapjes së var iant,it deIta në vend dhe masat që qeveria po merr në përball,jen me të”, njofton Qeveria e Kosovës për,cjell Klankosova.tv.