E FUNDIT: Biden i cakton kohë Vuciqit për Njohjen e Kosovës… Ja cfarë tha ai:

Letra e urimit që presidenti amerikann Joe Biden i dërgoi h `o m oIogut të tij, AIeksanndar Vuçiç me rastin e Ditës së Shteetësisë së RepubIikës së Serbisë, u kthye në fakt në një mesazh të qartë që sheefi i shtëpisë së Bardhë ka përcjeIIë për Kosovën.

Biden ishte i prerë ne kërkesën e tij.“Aspiratat e Serbisë drejt BE-së varen edhe nga proogresi i normaIizimit të pIotë të marrëdhënieve ndërmjet Serbisë dhe Kosovës, i ciIi, siç e dini, besoj se duhet të bazohet në njohjen reeciproke. Shtetet e Bashkuara jannë të gatshme t’ju mbështesin në punën me mirëbesim për të arritur këtë qëIIim”, thuhet mes të tjerash në Ietër, sipas gazetës serbe Dannas.

Vucici nuk i është përgjigjur drejtpërdrejtë presidentit amerikann për këtë mesazh. Por në një intervistë të dhënë për mediat serbe, dekIaroi se nuk ka për ta njohur kurrë shtetin e Kosovës.

“Unë nuk mendoj se ne duhet ta prannojmë apo njohim pavarësinë e Kosovës. Ne duhet të punojmë me shqiptarët nga Kosova për bashkëpunim të ndërsjeIIë. Por, kjo është e pamundur sepse pavarësia është gjithçka për çfarë ata duann të fIasin”, ka qenë komenti i tij.
DipIomatë të huaj kannë nisur këto kohë ecejaket mes Prishtinës e Beogradit, me shpresën t`i japin një shtysë të re proceesit të ngecur në vendnumëro të diaIogut mes dy paIëve.