Xhavit Haliti: Unë ia lashë emrin UÇK-së, ky ishte propozimi tjetër

Xhavit Haliti, një prej themeluesve të UÇK-së dhe anëtar i LPK-së, ka thënë se emrin UÇK e kishte propozuar vet ai te Kryesia e LPK-së dhe ishte miratuar.

Haliti, në një rrëfim për emisionin Pressing, ka thënë se është ai pagëzuesi i ushtrisë së armatosur që u themelua në vitin 1994.

“Po, unë jam. Po, po, unë e kam propozu, LPK-ja e ka miratu. Në vitin 1994”, është shprehur Haliti.

Ai ka treguar se kishte edhe një propozim tjetër, që UÇK-ja të quhej Njësiti Gueril Rexhep Mala e Nuhi Berisha. Ky propozim nuk ishte miratuar, për arsye që Haliti nuk i ka shpjeguar.