Reagon Gërvalla, e gjen një fjalimin duke mbrojtur UÇK’në në Këshill të Sigurimit

Ministrja e Jashtme e Kosovës, Donika Gërvalla Schwarz, ka folur pas kritikave të fundit që mori kur nuk përmendi Ushtrinë Çlirimtare të Kosovës në një status të saj për përvjetorin e çlirimit të Kosovës.

Gërvalla ka shpërndarë një segment të fjalimit të saj në Këshill të Sigurimit të OKB-së për misionin e UNMIK-ut, ku përballë ministrit të jashtëm serb, Nikolla Selakoviq, dhe përfaqësues ruse, kishte thënë se UÇK ia kujton popullin trim të Ukrainës që po mbron popullin e vet.

Statusit të saj ajo ia ka shtuar edhe disa fjalë.

“Kontributi im në një debat të përsëritur dhe tendencioz. E vërteta gjithmonë e mund gënjeshtrën, sado e zëshme të jetë kjo e fundit”, shkroi ajo.

Kujtojmë se mospërmendja e UÇK-së në statusin e saj për përvjetorin e çlirimit rriti pakënaqësi tek spektri i gjerë politik i cili kërkoi edhe dorëheqjen e saj.

Kujtojmë se mospërmendja e UÇK-së në statusin e saj për përvjetorin e çlirimit rriti pakënaqësi tek spektri i gjerë politik i cili kërkoi edhe dorëheqjen e saj.