Analisti Nga Amerika: Thaçi Do Të Kthehet I Pafajshëm Nga Haga, Dhe Do Ta Marr Pushtetin 20 Vitet E Ardhshme

Analisti Bleron Baraliu ka re aguar rreth konfirmimit të ak takuzave nga Dhomat e Spec ializ uara në Ha gë ndaj Hashim Thaçit, Kadri Veselit, Jakup Krasniqit e Rexhep Selimit. Baraliu, thotë se Thaçi do të dalë i paf ajshëm nga kjo gjy katë dhe se do ta marr pu shtetin për 20 vitet e ardhshme. Shikovid me psohte:

Per luf tetaret e kau zes shqiptare, qe kane qene dhe gjithmone do te mbesin pakice e dukshme, sot eshte veq nje dhe mbje tipike qe lendon por nuk ndikon as nje grime ne perkushtim drejt drejtesise kulminante.

Kau za ka per te ec perpara, dhe pakica e drejte ka per te fituar – per kete nuk ka di lema.

Cka ka dilema, ne anen tjeter, eshte se sa do ta fo rcojne ur rejtesit e U CKse Thaqin me shoke, i cili, kur te kthehet nga Haga i paf ajshem, ka per ta marr pu shtetin edhe per 20 vjet te reja.