Sikur t’mos ishin Turqit, shqiptarët sot do të ishin serbë!

“Nëse turqit nuk do të kishin ardhur në Ballkan dhe të shkatvrronin Perandorinë Duan dhe nëse nuk do të kishin íslamízuar shqiptarët, ata do të ishin bërë serbë.

Kjo eshte e vertete!.” ka cituar gazeta gazeta franceze “WorldinNews” pulbicistin e njohur Kaplan Burovi. (“Si les Turcs n’étaient pas venus dans les Balkans et avaient détruit l’empire de Duan et s’ils n’avaient pas islamisé les Albanais, ils seraient devenus des Serbes. C’est v rai!”), ka shkruar gazeta franceze “WorldinNews”, trasnmeton gazeta zvcerane ne shqip Le Canton27.ch

Akademiku Kaplan Burovi njihet si albanolog, publicist, balkanolog, shkrimtar, shkencëtar dhe historian (edhe pse nuk ja qellon shpesh) është nje disídenti jugosllav i cili iku nga “Jugosllavia” dhe u vendos ​​në Shqipëri për shkak të kritikave ndaj Títízmit dhe regjímit të Enver Hodës. Ai kaloi 33 vjet në burg, 2 në Jugosllavi dhe 31 vjet në Sqhipëri.

“Shqiptaret për shumicën ishin kríshterëve të íslamízuar. Gjatë sundimit të Perandorit Duan, nuk kishte një përqind të shqiptarëve në Kosovë. Të gjithë ishin serbë. Vetëm gjatë p ushtimit turk shqiptarët, si ushqimi i t opave të turqve dhe nën flamurin e tyre, vijnë në Kosovë..”, tha Burovi, pas disa h ulumtime shkencor i të cilit me voine p rovokuan reagime e polemíka të ashpra për dekada ka skrura gazeta franceze.