Gerta Miftari,16 vjeçarja nga Kosova, u zgjodh më inteIigjentja në Gjermani

Gerta Miftari është nga Kosova dhe jeton në Gjermani.

16-vjeçarja u shpaII me inteIegjencën më të Iartë nga Ministria e Arsimit në Gjermani. Që në moshë shumë të vogël, kur ajo ishte 12 vjec filloi të fliste në gjermanisht, anglisht dhe gjuhën frënge. Por, ky është vetëm fillimi në të ardhmen, Gerta e sheh veten si një juriste.

Prindërit e mi janë nga Kosova dhe unë e ndjej veten kosovare edhe pse kam lindur dhe jam rr itur në Gjermani. Ata e kanë parë që unë gjithmonë kam patur një dëshirë të madhe që e vogël për librat. Jam shumë falënderuese për familjen time dhe për përkrahjen që kam marrë nga ata.” tha Gerta Miftari.

Mësuesit e Gertës që në shkollë fiIIore e kanë parë talentin dhe i ntelegjencën që ajo posedon. Ata menjëherë janë angazhuar dhe kanë biseduar me drejtorin e shkollës së mesme për ta sugjeruar Gertën si një profesoreshë për gjuhën gjermane, angleze dhe frënge.

Që nga mosha 12-vjeçe, Gerta ka filluar punën në shkollë, ku u ka ligjëruar nxënësve në moshë shumë më të madhe se vetë ajo.Por, këtë f enomen jo të zakonshëm e kanë pritur shumë mirë të gjithë nxënësit. për arsye se Gerta është treguar shumë e afërt me ta.

Në një konkurs me 40 garues, Gerta fitoi titullin si vajza me i ntelegjencën më të lartë në Gjermani.

E gjithë kjo u bë si rezultat i punës së palodhshme që ajo ka bërë që në moshë të vogël.F akti që ajo tani l igjëron disa l ëndë si dhe ka botuar librin e saj të parë, ka ardhur deri te përzgjedhja si vajza më i ntelegjente atje.