Baton Haxhiu: Nëse dikush i ka bërë dëm Kosovës më së shumti është Gjermania

Gazetari Baton Haxhiu në emisionin Debat Plus ka folur rreth iniciativës ekonomike “Open Ballkan”. Ai ka kritikuar ashpër Gjermaninë nën udhëheqjen e kancelares Angela Merkel.

“Nuk mundet që firmat gjermane t’ju lejohet edhe t’ju sugjerohet investimi në Serbi me 17 miliardë, t’i mshelen sytë për hapjen e kapitujve, duke i anashk aluar problemet me drejtësi dhe problemet me k rimet e l uftës. Mos t’i përmendi edhe nja dhjetë, dhe fakti që këto janë problemet që paraqiten gjatë kohës së P rocesit të Berlinit tregon që Serbia ka qenë e p rivilegjuar e zonjës Merkel.

Dhe nëse dikush i ka bërë d ëm Kosovës më së shumti është Gjermania, për arsye se e ka a nashkaluar tërësisht, mos të hyj të jem c inik se një r acizëm brenda konceptit të vizave është për njerëz të përzgjedhur për t’i dërguar në Gjermani”, shtoi Baton Haxhoi.

Ai deklaroi se Kosova duhet të futet në Open Ballkan për të ardhmen e saj.