Historiani Serb Ngrenë Alarmin: “Harrojeni Kosovën, Ne Jemi Duke E Humbur Edhe Serbinë!”

Në një intervistë, historiani serb, Milan Protiq theksoi se “Kosova ka territor, njerëz dhe qeveri të pavarur nga Serbia, dhe ky është çmimi i politikave të Titos dhe Millosheviqit”.Protiq tha se kryetari i Akademisë serbe të Shkencave dhe Arteve, Vladimir Kostiq, i cili kohët e fundit shprehu një pozicion të ngjashëm në publik, e tha të vërtetën.

“Me këtë qëndrim, Kostiq provoi se ai është një njeri që mendon me kokë dhe vjen në përfundimet e tij në mënyrë të pavarur, pavarësisht se si do të reagojë mjedisi ndaj tij dhe cilat paragjykime shprehen në publik. Së dyti, ai e tha të vërtetën. Të gjithë e dimë se është e vërtetë, por shumë nuk duan ta dëgjojnë, por e fusin kokën në rërë, sepse nuk duan të përballen me faktet”, tha ai.

Në një intervistë, historiani serb, Milan Protiq theksoi se “Kosova ka territor, njerëz dhe qeveri të pavarur nga Serbia, dhe ky është çmimi i politikave të Titos dhe Millosheviqit”.Protiq tha se kryetari i Akademisë serbe të Shkencave dhe Arteve, Vladimir Kostiq, i cili kohët e fundit shprehu një pozicion të ngjashëm në publik, e tha të vërtetën.