Patriarku Serb: Unë Besoj Se Serbët Do Kenë Fqinjësi Të Mirë Me Shqiptarët Në Të Ardhmen Në Kosovë

Patriarku serb Porfirije beson se në të ardhmen e afërt mund të kr ijo hen kushte bashkëjetese mes shqiptarëve dhe serbëve në Kosovë.

Ai vlerësoi se në këtë moment, “interesa të ndryshëm të mëdhenj” ndërthuren rreth, të cilat, siç thotë ai, i shohin njerëzit si objekte, dhe vetë Kosovën si një “ter ritor pa shpirt”.

“Për ne, Kosova është diçka krejtësisht e ndryshme”, tha patriarku në një intervistë për Radio Beograd 2.

Kur u pyet se si e sheh të ardhmen e mon umen teve ku lt urore dhe historike serbe në Kosovë, patriarku tha se kjo varet vetëm nga serbët, pavarësisht nga faktorë të ndryshëm të jashtëm.

“Unë jam i sigurt se, nëse kemi një gjendje të tillë shpirtërore, herët a vonë do të vijmë në një situatë në të cilën do të jemi në gj endje të jet ojmë së bashku, ku nuk duhet të jemi si vëIIezër, por jam i sigurt që do të jemi në gjendje të kemi f qi një si të mirë”, shtoi ndër të tjera ai.