LAJMI FUNDIT/ Vuçiq tregon ekskluzivisht se sa perfitime te medha kane kompanite serbe nga “Ballkani i Hapur”

Vuçiq: Kompanitë serbe kanë përfiti,me të mëdha nga “Ballkani i Hapur”.Sipas presidentit të Serbisë, Aleksandar Vuçiq, “Ballkani i Hapur” është ide e paqes, sigurisë dhe stabilitetit, e cila nuk u imp,onua.Vuçiq i tha RTS-së se ky është vendim historik, dhe nëse vendet që marrin pjesë në të do të jenë në gjen,dje ta zbatojnë atë mbetet për t’u parë.“Shpresoj se do të kemi sukses në këtë. Shpres,oj se do të kemi aq pasion dhe besim në zbatim. Ka shumë për të bërë në një vit e gjys,më.

Ju duhet të shkoni jo vetëm për ta harmonizuar sistemin e TVSH -së, ju duhet të shkëmbeni. Ka një mili,on gjëra për të bërë dhe administratat tona duhet ta bëjnë këtë, për t’i lejuar njerëz,it të mos i shohin kufijtë kur udhëtojnë në Maqedoninë e Veriut ose në Shqipëri”, tha ai.

Vuçiq theksoi se kompa,nitë serbe kanë përfitime të mëdha nga kjo. Ai deklaroi, si shembull, faktin se janë 5,300 kompani nga Serbia që puno,jnë vetëm në Maqedoninë Veriore, transmeton Gazeta Express.Vuçiq tha se dyert e “Ballkanit të Hapur” janë të hapura për të gji,thë, por shtoi se “ne nuk po e ndjekim askënd”.Kryeministri i Kosovës, Albin Kurti, ka thënë dje se inic,iativa e mini-Schengenit që të enjten mori emër të ri duke u quajtur “Ballkani i Hapur” është tende,ncë e presidentit të Serbisë Aleksandar Vuçiq për hapje të Ballkanit ndaj Rusisë dhe Kinës.