HISTORI EKSKLUZIVE nga jeta e ish presidentit Hashim Thaçi – Njehere kishte mbetur pa buke bashke me

Thaçi rreth 27 herë e kaloi i IegaI,isht kufirin, njëherë ka mbetur pa bukë sepse udhë timi zgjati 72 orë.Njëri ndër themeluesit kryesor të UÇK-së z. Hashim Thaçi e kishte kaluar rreth 27 herë kufirin i IegaI,isht nga viti 1992.

Ai tregoi se kalimi më i mundimshëm ishte ai i vitit 1996, kur bashkë me Kadri Veselin dhe Jakup Nurën dhe një grup shokësh tjerë, kaluan kufirin nga Shqipëria nëpërmjet Bajram Currit, bjeshkëve tek kufiri Mal i Zi – Shqipëri – Kosovë, pastaj kanë kalu,ar nëpër bjeshkët e Deçanit, Junikut për të zbritur në Dukagjin ku u takuan me bash këIufj,tëta rët.Ata nuk planifikuan që udhëtimi të gjatë 72 orë, sepse terreni ishte shumë i rre ziksh,ëm dhe i ruajtur edhe nga kufit,arët serbë edhe malazezë.

Thaçi kishte treguar se edhe bjeshkët e Pashtrikut ishin shumë të rre ziksh,me sepse ishin kufijë të pritave, të ba rrika,dave dhe 99% mundësitë edhe ishin të vri tej,shim.Ai tregoi se në bjeshkët e Pashtrikut shpeshherë janë strehuar aty edhe pse i kishte zënë dimri.