Serbet në Panikë/ Albin Kurtit po i ndihmojnë të huajt, Ky është plani i fríkshem qe ka ai për Serbinë!

Gazeta serbe ka shkruar se krye ministri i Kosoves, Albin Kurti ka deklaruar se dialogu me Beogradin duhet te bazohet ne kater parime prej të cilave e para është njohja e pavaresise se Kosoves, por hedh poshte biseden per Asociacionin e komunave.

Si parime tjera te Kurtit nume.rohet: Beogradi duhet te pranoje krímet e kryera ne Kosove, dialogu te bazohet ne barazine e dy paleve dhe dobi nga dialogu te kene qytetarët e jo politikanet.

Këtë Kurti e tha ne bisede me Fondacionin për Shoqëri të Hapur te Kosoves ku shtoi se keto kater parime me te cilat duhet te udhehiqet dialogu me ndermjetesimin e BE-se.

Ai ka theksuar se administrata e re ne Prishtinë duhet te vleresojë situaten para vazhdimit te dialogut, qe duhet te pergatitet mire per te evituar mos suksesin e ri.

Lidhur me Asociacionin e komunave serbe, ai shtoi se secila organizate duhet te jete ne harmoni me Kushtetuten dhe hodhi poshte bisedat per formimin e saj.