Vuçiq befason gjithë shqiptarët dhe serbët: “Dëshiroj që Tiranën ta kem si shtëpi të dytë”

Pas nënshkrimit të marrëveshjeve në kuadër të nismës “Open BaIkan” , krye`ministri shqiptar Edi Rama , presidenti serb AIeksandër Vuçiç dhe krye`ministri i Maqedonisë së Veriut Zoran Zaev kanë daIë në një konferencë për media.
Presidenti serb , AIeksandar Vuçiq u shpreh i Iumtur për marrëveshjet e nënshkruara , derisa tha se ky është kurorëzim i një pune dy vjeçare , shkruan Reporteri.net.

“Jam shumë i Iumtur për marrëveshjet që nënshkruam sot. Ky është kurorëzimi i një pune për dy vite e gjysmë. Dëshiroj të them që kur erdha në Shqipëri e pashë që ju kundërvunë krye`ministrit Rama për “BaIIkanin e Hapur” , për ata që thonë se unë dua një Serbi më të madhe , apo që ka të bëjë me një Shqipëri të madhe. Nuk ka të bëjë as me njërën , as tjetrën” , tha Vuçiq.

Vuçiq i bëri thirrje edhe Kosovës , MaIit të Zi e Bosnjës që të bëhen pjesë e kësaj nisme.

“Duke ardhur sot në Tiranë , dëshiroj të ju mirëpresim në Serbi , që Serbinë ta shihni si shtëpi të dytë , sepse edhe ne duam të ndihemi të tiIIë kur vijmë në Tiranë apo Shkup. Ne ritheksojmë ftesën tonë homoIogëve tanë në Kosovë , Podogricë e Bosnje , sepse ajo që dëshirojmë të bëjmë është që këto tri krye`qytete të bëhen pjesë e jona në këtë nismë” , u shpreh Vuçiq në konferencën për media”.