Të gjithë e kemi në shtëpi, por askush nuk e di funksionin e vërtetë të vrimës në lavaman!

Në varësi të modelit të lavamanit tuaj, ai mund të ketë një, dy ose tre vrima dhe ato mund të shfaqen midis valvulave të rubinetit, të drejtuara kah ju, ose nën buzën e afërt, përballë pasqyrës.

Ato shërbejnë për dy funksione: për të parandaluar një tejmbushje me kapësen e kullimit të përfshirë dhe për të siguruar një rrugë shpëtimi për ajrin në kullues. Pa këtë vrimë, një legen i plotë uji do të thahej ngadalë për shkak të rezistencës që i jep ajrit që del nga kullimi.

Një rrugë alternative shpëtimi e mban ajrin në lëvizje dhe vijën e kullimit që rrjedh me kapacitet të plotë.