Ky është Mërgimtari që la Austrinë, me familjen punon 100 hektarë tokë e 15,000 pemë e 100 krerë lopë! (Video)

Familja 27 anëtarëshe e zotëriut Afrim Mehmeti nga Llukavci i thatë i Istogut të cilët punojnë mbi 100 hektarë tokë dhe kanë mbi 15 mijë pemë.

Mungesa e madhe e kuadrit egziston në blegtori, bujqësi dhe pemëtari dhe gjatë muajve të verës është vështirë të gjeshë punëtor sezonalë që do të mbledhin prodhimin.

Derisa mijëra të rinjë lëshojnë vendin për kushte të rënda sociale dhe mos përspektivën e tyre, ka të tillë që e lëjnë gurbetin për vendin e tyre, i tillë është edhe ky 19 vjeçar i cili la Austrinë dhe u kthye në Kosovë.

Për më shumë ndiqeni videon: