Vuçiq flet “perfekt” kinezisht:”Servija lujo, Brnapiqka uoo, xhan ju, mini je, jue fan hua”VIDEO

“Presidenti i Serbisë, Aleksandër Vuciq, ka lansuar një video ku shihet duke u munduar të flasë gjuhën kineze, duke shpresuar të sjellë investime kineze në vendin e tij.

Duke konfirmuar vizitën e tij në Kinë për vitin e ardhshëm, Vucici është munduar të duket sa më i afërt me kinezët të cilët po investojnë nëpër gjithë botën.

“Po konfirmoj vizitën time në Kinë për muajin prill. Ndërsa pres nga presidenti Xi që të vizitojë Serbinë në mbarim të vitit tjetër. Dua të falënderoj presidentin për lidershipin e tij dhe njerëzit kinezë për miqësinë e tyre dhe vizitat që po i bëjnë vazhdimisht Serbisë”, është munduar të thotë ndër të tjera presidenti i Serbisë në kineze por që vështirë të jetë kuptuat nga ata.

Kina po investon masivisht nëpër gjithë botën. BE dhe SHBA janë munduar të ndalin politikat imperialiste të këtij vendi me sanksione ekonomike por që disa shtete, Serbia njëra ndër to, po vazhdojnë të hapen me Kinën.

Investimet kineze janë cilësuar si një formë e huadhënies ndaj vendeve më të vogla, të cilat pastaj bëhen të zhytura në borxhe ndaj këtij vendi”.