Kush e shkroi deklaratën dhe kush e mori vendimin për daljen publike të UÇK’së, flet shoku i Adem Jasharit

Bashkëluftëtari i Adem Jasharit, Jetullah Geci ka rrëfyer për vendimin e daljes publike të Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës me 28 nëntor të vitit 1997, pas wrrassjes së mësuesit Halit Geci.
Ai në Frontal të T7 ka thënë se këtë vendim për të dalë publikisht Geci thotë se e kishte marrë komandanti legjendar Adem Jashari.

Teksti i daljes publike të UÇK-së, Jetullah Geci, thotë se ishte shkruar nga Rexhep Selimi.
Gjatë varrimit të mësuesit Halit Geci dhe daljes publike të UÇK-së, Adem Jashari së bashku me një grup ushtarës kishin siguruar terrenin.

Pasi daljes publike, Geci thotë se pastaj janë dakorduar për veprimet e radhës.