Exluzive edhe Britania e ndihmon Kosovën me pajisje ushtarake, Dridhet Serbia

Shtetet e Bashkuara të Amerikës në prag të transformimit të FSK-së në ushtri e ndihmuan këtë forcë me pajisje ushtarake.

Megjithatë ndihma me pajisje ushtarake po konsiderohet më pak jetike për Ushtrinë e ardhshme të Kosovës nga Britania e Madhe, pasi ambasadori i saj në Kosovë, Ruairi O’Connell ka përmendur mbështetje të tjera të cilat i kanë dhënë Kosovës në rrugëtimin e saj si shtet.

”Mbreteria e Bashkuar ka perkrahur Forcen e Armatosur te Kosoves dhe Trupat Mbrojtese te Kosoves nder vite, se fundi kan deklaruar se do ta perkrahin Kosovën me armatimin e Ushtrisë të saj, që do kenë zbritje 40% të blerjes se armatimi Nga Britania e Madhe.