Mediat serbe !! ”BE-ja po kërkon ndihmë nga SHBA për Kurtin sepse ai nuk ”parashikohet”

Si pas agjencisë serbe të lajmeve Tanjug nëse ka nevojë shefi i diplomacisë së BE’së Josep Biden, në samitin BE – SHBA pasditen e të martës do të kon.sultohet me Presidentin Amerikan Joe Biden rreth rezultatit të bisedimeve Vucic Kurti.

Show para negociatave po vazhdon me litur.gji e zënka në Tiranë e shpotitje nga kryeministri shqiptar Rama për Bashkimin Euro.pian.

Tani agjencia Tanjug ka shpër.ndarë lajmin me ‘burime brenda diplomacisë’ në Bruksel se Borrell që do të jetë në takimin mes paradite Kurtit dhe Vu.cicit do të ketë rastin t’i qahet pre.sidentit Biden pasdite.

“Varësisht prej rezultatit të bisedës mes Kurtit dhe Vucic, nëse aty do të ketë diçka të rën.dësishme apo problematike Borrell për këtë do ta informoj Biden me synim të gjejnë qasje të për.bashkët BE dhe SHBA” thonë burimet e Tanjug në Bruk.sel.

Sipas mediave serbe Brukseli po bren.goset me qasjen e paparashikueshme të Albin Kurtit për dialogun mes Beo.gradit dhe Prishtinës.

Tani këto bu.rime kanë shtuar se pikërisht për këtë arsye nuk mund të parashikohet as rezultati i takimit të të martës e as hapat e ar.dhshëm në proces sipas tyre.

Në një draft rezolutën që do të du.hej të miratohej në samitin BE – SHBA të martën, të cilin Tanjug e ka parë, theksohet përcaktimi i për.bashkët i Brukselit dhe Uashingtonit për fuqizimin e angazhimit në Ballkanin Perëndimor dhe procesin e di.alogut Beogradit e Prishtinës si dhe mbështetjen e zbatimit të reformave të integrimin europian në ra.jon.