A e dini arsyen e vërtetë pse kafeja shërbehet me një gotë ujë?

Përgjigja për këtë është shkencore.
Kamerieri gjithmonë, porosisë suaj i bashkëngjit edhe një gotë me ujë. Por, a e dini pse ndodh kjo?

Në fakt, përgjigja për këtë është shkencore. Kafeina është diuretik, që do të thotë se e rrit shpeshtësinë e urinimit dhe me këtë gjë trupi humb lëngje me një ritëm të shpejtë.

Prandaj njerëzit zakonisht konsumojnë ujë bashkë me kafe për të kompensuar sasinë e ujit që humbet përmes urinimit. Duke mos konsumuar ujë gjatë kohës kur pini kafe, ju rrisni rrezikun për t’u dehidratuar. Tani e mësuat: Kurrë mos e lini pa pirë gotën e ujit!