Një shkollë i mëson djemtë si të hekurosin, lajnë dhe të bëjnë punët e shtëpisë

Hekurosja, qepja dhe gatimi janë detyra bazë që shumica e njerëzve mësojnë në shtëpi. Por është krejtësisht ndryshe kur një shkollë e ofron si lëndë shtesë.

Cilat do të ishin përfitimet e kësaj detyre shtëpie?

Kështu nxënësit dhe veçanërisht djemtë, do të ndërtojnë vlerat gjinore dhe do të thyejnë stereotipet me të cilat përballen kur bëjnë këto aktivitete. Ky mentalitet është adoptuar nga një shkollë në Montecastelo, Spanjë. Ai u mëson nxënësve të tij parullën: “Barazia mësohet me veprim”

Detyrë shtëpie pa dallim gjinie

Në vitin 2018, shkolla, e vendosur në qytetin e Vigos, njoftoi se do të përfshijë mes temave të tjera mësime në ekonominë shtëpiake. Gjatë këtyre orëve, djemtë e shkollës mësohen të bëjnë punët e shtëpisë si hekurosje, qepje, gatim dhe aktivitete të tjera manuale si zdrukthëtari, muraturë, hidraulik dhe aftësi elektrike. Mësuesit dhe prindërit punojnë së bashku për të udhëhequr nxënësit.

Mësuesit dhe prindërit punojnë së bashku për të udhëhequr nxënësit
Shtëpia është një rast me 2 persona
Pasioni për arritjen e barazisë gjinore
Thyerja e stereotipeve
Një mësim që nuk do ta harroni kurrë.