Baton Haxhiu: Presidentja Osmani bëri shkelje të rëndë të Kushtetutës me heqjen e kilogramëve

Analisti Baton Haxhiu, ka thënë se Presidentja e Kosovës Vjosa Osmani ka shkelur rëndë Kushtetutën e vendit duke bërë një ndërhyrje estetike për të humbur peshë.

Haxhiu tha se ky nuk është modeli që duhet të përcjellë një kryetar shteti tek brezat e rinj.

“Si ta besoj unë presidenten kur ajo e fsheh veten nga një gjendje dhe ajo është zgjedhur me votë. Një ndërhyrje estetike është e drejtë e saj, por nuk duhet ta bënte gjatë mandatit të vet pasi si e para e shtetit duhet të jetë motivuese për gjeneratat, për të dhënë shpresë.

Ajo duhet të jepte modelin se mund të dobësohesh duke ecur në natyrë dhe duke ngrënë shëndetshëm. Osmani ka bërë shkelje të rëndë të Kushtetutës, duke i mësuar të tjerët se mund ta arrish gjithçka do menjëherë dhe pa u lodhur”, tha Haxhiu në Abcnews.