Si do duket bota pas 250 milionë vjetësh

Planeti ynë po ndryshon vazhdimisht, dhe prova e veprimtarisë së tij që ne mund ta kuptojmë më qartë janë tërmetet dhe vullkanet.

Sipas teorisë së pllakave tektonike, toka është e ndarë në pllaka tektonike të mëdha, vazhdimisht të lëvizshme. Ngadalë dhe me miliona vjet, ato bashkohen, ndahen dhe ndryshojnë pamjen e planetit tonë. Ne gjithashtu e dimë se në të kaluarën antike, super-kontinentet ishin të njohura për të formuar të gjithë ose pjesën më të madhe të kontinenteve, më i famshmi ishte Pangea.

Sidoqoftë, një skenar i ngjashëm na pret në të ardhmen. Duke përdorur parashikimet e profesorit Chris Scottsy nga Universiteti Verilindor, Business Insider ka bërë një projeksion se si do të duket Toka pas 250 milionë vjetësh.

Scottsy thotë se pllakat tektonike dhe ngrohja e planetëve do të ndikojnë në formën e Tokës në të ardhmen, kështu që ai gjithashtu krijoi një seri modelesh që i postoi në kanalin e tij në YouTube.