Ushtria amerikane teston skuterët elektrik për fushëbetejë

Me skuterë elektrik me katër rrota, ushtarët mund të lëvizin shpejt dhe pa zhurmë në terrene luftarake.

Ushtria amerikane do të bëjë testimin e një automjeti të ri me katër rrota. Duket si një skuter elektrik. Pajisja quhet EZRaider dhe u zhvillua nga tekniku izraelit i motorit të transportit Erez Abramov, transmeton Telegrafi.

Transporton ngarkesa deri në 200 kilogramë dhe mund të pajiset me motorë deri në 18 kW dhe bateri deri në 3 kWh.

Siç raporton Electrek, automjeti së shpejti do të testohet si pjesë e përvojave vjetore “Ushtria, Ekspedita, Luftëtari” në shtetin amerikan të Georgia, së bashku me të gjitha llojet e pajisjeve të tjera të reja.

Ushtria dëshiron të zbulojë se për çfarë mund të përdoret EZRaider dhe si funksionon në praktikë