U nda nga jeta/ Ja kuѕh do i marr veshjet e mbretëreѕhës Eliѕabeth

Me vd ek jen e Mbretëreshës Elizabeth II, e gjithë bota është në zi, linja e pasardhësve ka ndryshuar dhe të gjithë po pyesin se çfarë do të ndodhë më pas me pallatin, duke përfshirë vendin ku banojnë rrobat e mbretëreshës dhe koleksioni i bizhuterive. Ndërsa nuk ka një protokoll zyrtar për çdo pjesë në dollapin e saj, ka disa të dhëna për fatin e sendeve të saj bazuar në atë që ka ndodhur në të kaluarën.

10 gjërat më interesante që do të ndodhin kur vdes mbretëresha Elizabeth | Papirusi

Sipas Brian Hoey, autor i “Not In Front of the Corgis”, mbretëresha rregullisht ua jepte rrobat e vjetra veshjeve të saj, grave që e ndihmonin në veshjen e saj çdo ditë. Që atëherë, ata ose mund t’i mbanin pjesët, t’i vishnin ose t’i shisnin. Hoey vëren se nëse pjesët do të shiteshin, blerësit nuk do të kishin mundësi ta dinin se rrobat vinin nga Madhëria e Saj. Etiketat u hoqën për t’u siguruar që askush nuk mund të lidhte asgjë me pallatin.

Kur bëhet fjalë për bizhuteri, Bizhuteritë e Kurorës së Mbretërisë së Bashkuar janë 142 sendet mbretërore që mbahen në Kullën e Londrës. Këto pjesë mbeten në koleksionin mbretëror dhe i kalojnë monarkut të ardhshëm. Megjithatë, Elizabeth kishte më shumë se 300 copë në koleksionin e saj personal dhe më konkretisht “98 karfica, 46 gjerdan, 37 byzylykë, 34 palë vathë, 15 unaza, 14 ora dhe pesë varëse”, sipas Tatler. Këto pjesë ishin dhurata nga personalitetet dhe krerët e shtetit dhe mbaheshin në raste zyrtare.

Kjo nuk ishte hera e parë që Middleton kishte veshur bizhuteri që i kishte dhënë një anëtar i familjes mbretërore dhe madje ajo kishte veshur një palë vathë me perla të Princeshës Diana për të njëjtin rast. Diana kishte deklaruar se donte që koleksioni i saj personal i bizhuterive t’u kalonte grave të ardhshme të djemve të saj para vde kjes së saj.