Kuѕh ka paund në хheр ka 100 ditë kohë t’i shpenzojë, ndrуѕhe do mbetet рa gjë

Banka e Anglisë tha se njerëzit që mbajnë 14.5 miliardë £ (25.8 miliardë dollarë) në kartëmonedha të vjetra letre kanë vetëm 100 ditë për të shpenzuar ose depozituar paratë përpara se ato të bëhen të pavlera.

Banka Qendrore e Mbretërisë së Bashkuar tha se rreth 477 milionë nga kartëmonedhat e fundit të mbetura të Britanisë të shtypura në letër mbeten në duart e publikut, por do të pushojnë së qeni kurs ligjor pas 30 shtatorit.

“Shumica e kartëmonedhave prej letre tani janë hequr nga qarkullimi, por një numër i konsiderueshëm mbetet në ekonomi,” tha Sarah John, shefe arkëtare në BOE.

Shënimet e letrës janë të fundit të llojit të tyre në Angli. Banka qendrore filloi të printonte në një polimer të ngjashëm me plastikën që është më i qëndrueshëm dhe ka karakteristika të përmirësuara të sigurisë.

Ka ende 8.2 miliardë £ nga kartëmonedhat 50 £ dhe 6.3 miliardë £ nga ato 20 £ në qarkullim. /abcnews.al